[gallery size="full" bgs_gallery_type="slider" ids="619966,619965,619967,619968,619969,619970,619971,619972"] Atmosferę świąt Wielkiej Nocy wyraźnie poczuli uczniowie ZSZiO w Biłgoraju. W miniony czwartek przygotowali potrawy świąteczne w wersji tradycyjnej oraz nowoczesnej. O tym, na co należy zwracać uwagę przy ocenie przygotowanych potraw oraz dekoracji świątecznej, mówił dyrektor ZSZiO w Biłgoraju. [audio mp3="https://gazetabilgoraj.pl/wp-content/uploads/2022/04/ZOOM0004-mp3cut.net_.mp3"][/audio]
– W tym roku chcieliśmy wskazać trendy dotyczące nowoczesnego cukiernictwa, ponieważ w przyszłym roku szkolnym planujemy utworzyć klasę o profilu cukiernik. Przygotowując stół wielkanocny, chcieliśmy pokazać naszą propozycję potraw – mówi Adam Balicki, dyrektor Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju.Przygotowywanie stołu wielkanocnego było dla młodzieży nie tylko kultywowaniem świątecznej tradycji, ale przede wszystkim wykazaniem się swoimi kulinarnymi umiejętnościami, zdobytymi na zajęciach. Wszystkie potrawy, które znalazły się na świątecznym stole, zostały wykonane własnoręcznie według sprawdzonych przepisów.
– Wszystkie przepisy przygotowanych potraw umieszczone zostały na stronie internetowej naszej szkoły – dodaje dyrektor Balicki.Wielkanocne przysmaki miała okazję podziwiać nie tylko społeczność szkolna, ale również przedszkolaki z Samorządowego Przedszkola nr 2 w Biłgoraju.
Komentarze (0)