Konkurs został zorganizowany przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego.
Był on skierowany do uczniów szkół o profilu spożywczym, rolniczym lub pokrewnym, którzy wiążą swoją drogę zawodową z przemysłem mięsnym.

spodobało się jurorom i tym samym uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Różańcu zakwalifikowali się do drugiego etapu.
Nagrodą było zaproszenie uczniów wraz z opiekunem do profesjonalnego studia kulinarnego Cook Story by Samsung w Warszawie, gdzie pod okiem szefa kuchni przygotowywali potrawy z wołowiny i mięsa indyka. Dodatkowo mieli okazję dowiedzieć się więcej o pracy w przemyśle mięsnym podczas wykładu pani technolog żywności i żywienia.
Zadaniem finałowym było przygotowanie koncepcji kampanii promującej pracę w przemyśle mięsnym.
Podczas kolejnych warsztatów kulinarnych, które ze względu na epidemię COVID-19 odbyły się online ze znanym polsko-francuskiem kucharzem Davidem Gaboriaud, ogłoszono wyniki. Uczniowie ZSCKR w Różańcu pokonali 36 szkół i zajęli II miejsce, ustępując miejsca tylko Zespołowi Szkół Gastronomicznych w Łodzi.
Serdecznie gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów!

reklama
Komentarze (0)