reklama
reklama

Na Kresowym Szlaku Smaku

Opublikowano:
Autor:

Na Kresowym Szlaku Smaku - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości Biłgorajskie
reklama

Projekt "Na Kresowym Szlaku Smaku" jest realizowany w partnerstwie przez Sekretariat Regionalny KSOW oraz siedem Lokalnych Grup Działania z województwa lubelskiego: Roztocze Tomaszowskie, Ziemia Biłgorajska, Ziemia Zamojska, Ziemia Chełmska, Nasze Roztocze, Lepsze Jutro z Hrubieszowa i Poleska Dolina Bugu.

Zajęcia poprowadziła Sylwia Biały finalistka "Hell`s Kitchen" i właścicielka bistro "Piekielna kura" w Lubinie oraz Artur Sulikowski, który swoje doświadczenie kulinarne zdobywał we francuskich restauracjach. Uczestnicy zajęć przygotowali zupę krem z kalafiora z olejem orzechowym, gulasz z jelenia z kaszą gryczaną owocową oraz sernik z borówkami i galaretką własnej roboty.

II etapem projektu jest konkurs kulinarny, którego finał będzie miał miejsce podczas Jarmarku św. Wawrzyńca w Bełżcu.

reklama

III etap to stworzenie publikacji zawierającej przepisy kulinarne opracowane wspólnie z przedsiębiorcami i KGW.

IV etapem będzie zorganizowanie wyjazdów studyjnych promujących budowanie marki turystycznej oraz wykorzystanie produktów tradycyjnych w kuchni regionalnej.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama