reklama
reklama

Wspólne gotowanie kobiet

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Wspólne gotowanie kobiet - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości BiłgorajskieStudio Figura Biłgoraj w partnerstwie z Hotelem i Restauracją Sitarska zorganizował dla klubowiczek warsztaty kulinarne, które odbyły się pod okiem Emilii Borowy. Kobiety zgłębiały tajniki zdrowej kuchni, by zdobyte doświadczenie wykorzystać w swoim domu. – <i>Studio Figura wychodzi naprzeciw oczeki
reklama

Studio Figura Biłgoraj w partnerstwie z Hotelem i Restauracją Sitarska zorganizował dla klubowiczek warsztaty kulinarne, które odbyły się pod okiem Emilii Borowy. Kobiety zgłębiały tajniki zdrowej kuchni, by zdobyte doświadczenie wykorzystać w swoim domu. – Studio Figura wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientów, dlatego też zorganizowało warsztaty kulinarne, w których  uczestniczyło dwadzieścia kobiet – mówi w rozmowie z NOWą Katarzyna Kidaj, właścicielka Studia Figura. Były to zarówno Klubowiczki Studia Figura, jak również osoby z zewnątrz. Jak tłumaczy Katarzyna Kidaj, temat zdrowego gotowania jest teraz bardzo modny. – Bardzo się z tego cieszę, bo za taką zdrową modą można iść – mówi. Dodaje, że na półkach w sklepach mamy dostępnych bardzo dużo produktów. Często nie wiemy, co wybrać i po które sięgnąć, aby było zdrowo. – Dzięki tego typu warsztatom można się nauczyć nowych, ciekawych oraz przede wszystkim zdrowych przepisów – dodaje. Kobiety uczyły się m.in. filetować rybę. Okazało się, że nie jest konieczne kupowanie mrożonej, ponieważ świeża jest o wiele smaczniejsza i zdrowsza, a filetowanie to nic trudnego. Panie pracujące pod czujnym okiem szefowej kuchni w Restauracji Sitarska Emilii Borowy  wyszły z warsztatów bogatsze zarówno o nowe doświadczenia kulinarne, jak również cenną wiedzę. Spotkanie zakończyła degustacja oraz dyskusje nie tylko na kulinarne tematy. Co przygotowywały kobiety? Przekąską były roladki z marynowanej cukinii nadziewane karczochami, suszonym pomidorem i ziołowym twarożkiem oraz carpaccio z buraczków z kozim serem, rukolą, kremem balsamicznym. Na danie główne były pierożki z cukinii, z łososiem i ricottą w sosie maślanym oraz makrela smażona z sałatką ziemniaczaną ze szczypiorkiem, oliwą ziołową i pomidorkami. Natomiast na deser było brownie z batatami, miodem i malinami oraz batoniki owsiane z suszonymi owocami. Sponsorem wspólnego gotowania był Credit Agricole, oddział w Biłgoraju, ul. Dąbrowskiego 6.

reklama
reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama