- Reklama -

- Reklama -

- Reklama -

Uczniowie ZSCKR w Różańcu znają się na mięsie

Uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Różańcu pod opieką  Magdaleny Senczyny-Hułas zajęli II miejsce w konkursie "Akademia wiedzy o mięsie. Od pola do stołu."

- Reklama -

Konkurs został zorganizowany przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego.
Był on skierowany do uczniów szkół o profilu spożywczym, rolniczym lub pokrewnym, którzy wiążą swoją drogę zawodową z przemysłem mięsnym.
toyota Yaris
W pierwszym etapie konkursu uczestnicy mieli pokazać, że praca w przemyśle mięsnym jest ciekawa i atrakcyjna. Zadaniem było wymyślenie hasła promującego pracę w polskim przemyśle mięsnym. Hasło “Marzysz o pewnej i stabilnej pracy? Polski przemysł mięsny poda Ci ją na tacy!”
spodobało się jurorom i tym samym uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Różańcu zakwalifikowali się do drugiego etapu.
Nagrodą było zaproszenie uczniów wraz z opiekunem do profesjonalnego studia kulinarnego Cook Story by Samsung w Warszawie, gdzie pod okiem szefa kuchni przygotowywali potrawy z wołowiny i mięsa indyka. Dodatkowo mieli okazję dowiedzieć się więcej o pracy w przemyśle mięsnym podczas wykładu pani technolog żywności i żywienia.

Dodaj szybkie ogłoszenie drobne na naszym portalu:

Zadaniem finałowym było  przygotowanie koncepcji kampanii promującej pracę w przemyśle mięsnym.
Podczas kolejnych warsztatów kulinarnych, które ze względu na epidemię COVID-19 odbyły się online ze znanym polsko-francuskiem kucharzem Davidem Gaboriaud, ogłoszono wyniki. Uczniowie ZSCKR w Różańcu pokonali 36 szkół i zajęli II miejsce, ustępując miejsca tylko Zespołowi Szkół Gastronomicznych w Łodzi.
Serdecznie gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów!

- Reklama -

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Nowa Gazeta Biłgorajska nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy.