Jarosław Piskorski

Pysznie w szkole

W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia, tradycją w Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju stało się coroczne organizowanie „Wystawy potraw wigilijnych i dekoracji świątecznych”.

Na wigilijnym stole zaprezentowano roladę z karpia z sosem chrzanowym, pieczone pierożki z kapustą i grzybami, bigos z dorsza, choinka z ciasta piernikowego, keks świąteczny z bakaliami , kompot z suszu, barszczyk wigilijny z uszkami, grzebyczki makowe, śledzie w sałatce fasolowej, śledzie na słodko w majonezie i na słono w sałatce pieczarkowej.

Na wigilijnym stole zagościły także elementy dekoracyjne takie jak jabłka w glazurze cukrowej i pomarańcze w goździkach.

Młodzież klas gastronomicznych włożyła dużo pracy w przygotowanie potraw i dekoracji świątecznych, które z pewnością wprowadzą nas w atmosferę Świąt Bożego Narodzenia.

Wystawa potraw wigilijnych została przygotowana przez uczniów klasy II TG i I l pod kierunkiem nauczycieli: Elizy Gilowskiej, Agaty Poźniak i Anny Jagodzińskiej. Uzupełnieniem wystawy jest prezentacja multimedialna na temat obyczajów Świąt Bożego Narodzenia.

- Reklama -

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Nowa Gazeta Biłgorajska nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy.