Kurczaki w Biłgoraju jednak przetrwały (foto)
Kojarzycie pewnie budkę z kurczakami w Biłgoraju? Przeżyła konkurencję, przeżyła pandemię i działa dalej. To już jeden z kulinarnych symboli Biłgoraja, bo budka ma 27 lat. Przypomina o niej mieszkaniec, czytelnik i człowiek, który dobrze zna historię Biłgoraja.
- Reklama -
– Kiedy interes rozkwitał, pojawiła się konkurencja, próbowała odebrać klientelę. Tylko nie wiedzieli najważniejszego. To receptura przypraw, która była chroniona przez właściciela, przyciągała ludzi – przypomina czytelnik.
- Reklama -
- Reklama -
Na jakiej ulicy ten kurczak?
takie dobre jak u baby Jagi na dworcu PKS w Przemyślu?
Szkoda ze tam nie poszedłem będąc kiedyś w Biłgoraju.
Ale jeśli te kurczaki będą dobrej jakości bo dziś większość mięsa jest niezdatna do jedzenia (podczas pieczenia wychodzi czarna maz). Jeśli kurczak tam będzie dobrej jakości to,to miejsce będzie trwało do emerytury właściciela.
To lepiej zjeść tę ,,czarna maź”, czy lepiej niech wyłazi? Wlaściciele już dawno są emerytami. Handlować może pracownik, nie wiedziałeś o tym, to szkoda i to, że nie jadłeś tego kuraka, palce lizać