Uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju, uczący się na technika usług kelnerskich, wzięli udział w wyjątkowych warsztatach profesjonalnego przygotowania sushi. Szkolenie odbyło się w środę, 5 lutego zostało zorganizowane przez Annę Jagodzińską, a poprowadził je Marcin Misiura z Modern Cooking. Celem warsztatów było poszerzenie wiedzy i umiejętności przyszłych kelnerów w zakresie serwowania i prezentacji sushi.
reklama
Sushi to jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej, to potrawa, która wymaga precyzji zarówno przy jej przygotowywaniu, jak i serwowaniu. Składa się z ryżu, ryb (surowych lub gotowanych), warzyw, a także różnorodnych dodatków, takich jak wasabi, sos sojowy czy marynowany imbir. Proces tworzenia sushi jest skomplikowany i wymaga dużej staranności, od ugotowania odpowiedniego ryżu po precyzyjne układanie składników w rolkach czy na kawałkach nigiri. Ważne jest, aby każde danie było podane w sposób estetyczny i zgodny z japońskimi tradycjami kulinarnymi.
Komentarze (0)