kolportaż baner główny

- Reklama -

- Reklama -

Dziewczyny z Różańca gotują najlepiej! Oto mistrzynie (foto)

Wielki sukces uczennic z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Różańcu. Ich roladki drobiowe zachwyciły jurorów w finale III Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „SLOW FOOD 2024” w Oleszycach (pow.lubaczowski). Nasze kulinarne mistrzynie zwyciężyły!

- Reklama -

Tematem konkursu były „Polskie zioła w kuchni”, a rywalizację przeprowadził Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Oleszycach.

Chodziło o przygotowanie potrawy z drobiem z wykorzystaniem polskich ziół.
Danie uczennic z Różańca pod apetyczną nazwą ,,Roladki drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim podane na puree z dyni, wytrawną tartaletką i roszponką z pomarańczowo-pietruszkową nutą” zachwyciło jury smakiem, wyglądem oraz dobrem składników.
Autorkami są Magdalena Bryła i Kinga Wasiowska z klasy III. Serdecznie gratulujemy sukcesu zdolnym uczennicom oraz ich opiekunce – Magdalenie Senczynie-Hułas.

 

urząd MArszałkowski projekt

 

 

foto: ZSCKR w Różańcu

 

- Reklama -

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Nowa Gazeta Biłgorajska nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy.